/
/
Mijn project bij: Wavin

Mijn project bij: Wavin

Altijd verbonden met je bedrijfsnetwerk alsof je op kantoor bent. Always-on!

Laurens Heij werkt bij 3fifty als Managed Services engineer en voert ook projecten voor klanten uit. Hij heeft de afgelopen tijd gewerkt aan de nieuwe oplossingen voor onze klant Wavin.
Wavin Nederland, als onderdeel van Orbia, levert wereldwijd innovatieve oplossingen voor essentiële behoeften van het dagelijks leven. Een veilige distributie van drinkwater en gas, duurzaam beheer van regenwater en afvalwater, energie-efficiënte verwarming en koeling van gebouwen, elektro, telecom en industriële toepassingen. Orbia is een gemeenschap van bedrijven met een gezamenlijk doel: het leven in de hele wereld vooruit helpen (“To advance life around the world”). Wavin wil bijdragen aan positieve veranderingen in de wereld en doen dat door het bouwen van gezonde en duurzame omgevingen.

Kostbare oplossing

Een aantal jaar geleden koos Wavin voor de huidige VPN-oplossing, die goed paste bij de situatie in die tijd. Om hun doelen te blijven bereiken, is het voor organisaties soms noodzakelijk om kosten te besparen. Zo ook voor Wavin. De huidige VPN-verbinding van Wavin is een erg kostbare oplossing, waardoor zij onderzochten hoe zij kosten konden besparen. Ze hebben 3fifty gevraagd om mee te denken over de wens die zij hadden: Een kwalitatieve en betaalbare “Always-on” VPN-oplossing”. Met de introductie van een nieuwe versie van Windows 10 werd het mogelijk dat er automatisch een verbinding wordt opgezet met het bedrijfsnetwerk als het device een internetverbinding heeft.  Dit is dan ook de oplossingsrichting waarvoor gekozen werd.

Combinatie van oude en nieuwe technieken

Hoe beleeft Laurens dit project? Laurens Heij, 3fifty:  “Dit project is een mooie uitdaging omdat het nieuwe en oude technieken bij elkaar brengt. Aansluitend op het PKI-infrastructuurproject hebben mobiele apparaten in Intune een certificaat gekregen. Bepaalde medewerkers uit verschillende landen worden geloadbalanced naar de verschillende servers. Om dit te managen gebruiken we de zogenaamde trafficmanager in Azure.  Eigenlijk is het heel leuk om oude en nieuwe technieken te combineren om zo de juiste oplossing voor Wavin te maken”.

Dit project is een mooie uitdaging omdat het nieuwe en oude technieken bij elkaar brengt.”

Laurens Heij, 3fifty

Efficiënter werken

Het huidige team waar Laurens mee werkt is ongeveer zes mensen groot. Dit zijn medewerkers van Wavin en 3fifty-collega Sebastiaan. Sebastiaan en Laurens regelen de infrastructuur en zorgen ervoor dat de techniek werkt. Vanuit Wavin is er een clubje dat de andere werkzaamheden uitvoert. 

Het resultaat voor dit project is dat de medewerkers, veel efficiënter kunnen werken omdat hun VPN-verbinding automatisch tot stand komt bij een internetverbinding. Dit betekent dat ze altijd direct bij hun werkomgeving kunnen wat remote werken mogelijk maakt. Dat is in deze tijd wel zo prettig. De volgende stap is het verder uitbreiden van de infrastructuur door meer servers uit te rollen. Het uiteindelijke doel van het project is dat alle servers opgebouwd zijn en stabiel werken.

Toegevoegde waarde voor de klant

Laurens: “De samenwerking met Wavin en mijn collega’s maakt het werk heel leuk. Je hebt niet het gevoel dat je er alleen voor staat en door wekelijkse sessies houden wij elkaar op de hoogte van de voortgang en de technische uitdagingen waar Wavin misschien mee te maken heeft. Het mooie van deze oplossing is dat aansluit op een eerdere project die wij voor Wavin mochten uitvoeren, dit was het opzetten van een PKI infrastructuur.“ “Dat enthousiasme zorgt er gewoon voor dat mensen zich gemotiveerd voelen en zich eigenaar gaan voelen van wat je oplevert. Zo creëer je echt een toegevoegde waarde voor de klant en waarderen ze de input.”

“Je hebt niet het gevoel dat je er alleen voor staat en door wekelijkse sessies houden wij elkaar op de hoogte van de voortgang en de technische uitdagingen waar Wavin misschien mee te maken heeft.”

Laurens Heij, 3fifty
3fifty

Nieuwsgierig naar werken bij 3fifty?

Ben jij benieuwd hoe 3fifty als werkgever is? Neem gerust eens contact met ons op. Je kunt een email sturen naar werken@3fifty.eu of ga naar werkenbij3fifty.eu. We gaan graag met je in gesprek.

3fifty

Denk jij binnen 3fifty te passen?

Bekijk dan onze vacatures

Auteur

Maik

Bekijk ook

×

Hallo!

Welkom en leuk dat je op onze website bent. Heb je een vraag? Stel deze direct via WhatsApp. Of stuur een email naar info@3fifty.eu

× Stel jouw vraag direct via Whatsapp